De Car-Pass staat garant voor de juiste kilometerstand.

Hoe werkt het ?

De kilometerstanden op de Car-Pass zijn afkomstig van betrouwbare bronnen: garages, koetswerkherstellers, ketens van snel onderhoud, bandencentrales, autokeuringscentra, enz. Na een onderhoud, herstelling, montage of keuring geven deze de afgelezen kilometerstand door aan de vzw Car-Pass zoals ze bij wet verplicht zijn.

De vzw Car-Pass voert al deze kilometerstanden in haar database.  Deze data worden enkel gebruikt voor de Car-Pass en niet voor commerciële doeleinden.

Indien de Car-Pass minder dan 4 kilometerstanden bevat, is deze helemaal gratis. Beschikt U reeds over een Car-Pass die minder dan 2 maand oud is? In dat geval hoeft U er geen nieuwe te vragen. Denkt U dat uw Car-Pass een onjuiste kilometerstand bevat? Dan kan U altijd een aanvraag voor rechtzetting richten aan Car-Pass.

Hoe meer opeenvolgende kilometerstanden de Car-Pass vermeldt, des te beter het beeld dat U zich kan vormen van het verleden van het voertuig. De kilometerstanden moeten een logische evolutie  in de tijd vertonen. Geeft het document een plotse daling weer? Misschien werd de teller gemanipuleerd. Stel in dat geval de pertinente vragen aan de verkoper alvorens tot definitieve aankoop over te gaan.

De Car-Pass wordt afgedrukt op speciaal papier. Hij is dus beschermd tegen vervalsing of fraude. Hebt U hoe dan ook twijfels omtrent de autheniteit van het document of van de informatie die erop voorkomt? Verifieer in dat geval de authenticiteit van uw Car-Pass op de web-site.

www.car-pass.be